לאחר שבתחילת השנה יצא לי לנהוג באב הטיפוס השישי של סיטי טרנספורמר (City Transformer) – המכונה CT-1 – כעת נחשפה גרסת הייצור של הדגם, ששמה CT-2. הסיטי טרנספורמר CT-2 הוא גרסה משודרגת בכל היבט של אב הטיפוס המדובר, בין אם זה בגזרה העיצובית, התכנון הארגונומי, מערכת ההינע החשמלית, רף הבטיחות והאבזור, ועוד. בואו נראה במה מדובר.
רשימת אביזרי חובה לרכב החשמלי החדש שלכם

מה זה סיטי טרנספורמר?
נתחיל במה זה בכלל הרכב הפצפון הזה: CT-2 היא מכונית חשמלית זעירה ומתקפלת(!) שנועדה לשנות את אופן ההתניידות שלנו בערים. היא מאפשרת לתושבי הערים הגדולות לא לוותר על הנוחות והנחיצות של רכב פרטי – אבל באופן שהוא תופס פחות משטח החנייה ומייצר פחות פקקים (שני CT-2 יכולים לחלוק את אותו הנתיב הצר בכביש). וגם, היות ומדובר ברכב חשמלי, הפחתת הזיהום הסביבתי ברורה. והחלק הכי משמעותי בחזון של סיטי טרנספורמר – הדגם יכול לתפקד בתור רכב שיתופי, שישמש מספר אנשים.
החברה עצמה היא חברה ישראלית, אשר נוסדה בשנת 2014 בידי המנכ"ל ד"ר אסף פורמוזה, סמנכ"ל התפעול והאסטרטגיה אודי מרידור, ומנהל העיצוב אייל קרמר. היא צפויה להתחיל בייצור הסדרתי של ה-CT-2 ברבעון האחרון של 2026.
מתלבטים לגבי מעבר לרכב חשמלי? המדריך לרכב חשמלי יעשה לכם סדר!
עיצוב CT-2
אייל קרמר, המעצב של סיטי טרנספורמר, אומר כי "העיצוב של CT-2 הוא תוצאה של מחקר מקיף ומשוב שאספנו מה-CT-1. מאות משתמשים ואנשי מקצוע נהגו ב-City Transformer וסיפקו לנו תובנות חשובות שהיוו בסיס לרבים מעדכוני העיצוב והשימושיות ב-CT-2. בהתאם לאסטרטגיית העיצוב החדשה שלנו, שאפנו ליצור מוצר שהוא בוגר וחזק יותר, תוך התאמה למטרתנו של ביסוס עצמנו כמותג פרימיום במגזר מכוניות המיקרו. CT-2 מתאפיין בעיצוב נקי, המרוכז סביב קו אחד העובר בצורה חלקה סביב המכונית כולה, כאשר הקו הזה מופיע גם בתא הנוסעים כדי ליצור מראה מגובש והרמוני. בפנים, צמצמנו למינימום את מספר הממשקים כדי לשפר את קלות התפעול, תוך התמקדות בחוויות CMF ייחודיות (צבע, חומר, גימור) וחוויות מגע בנקודות מרכזיות. המטרה שלנו הייתה להשתמש בחומרים בצורה מחושבת ככל האפשר כדי ליצור תחושה אינטואיטיבית ומובחרת".

מימדים
מבחינת המימדים, אורכו של ה-CT-2 הוא 2.5 מטר, גובהו 1.53 מטר, בסיס גלגליו 1.8 מטר, ורוחבו מסוגל להשתנות בין 1.0 ל-1.3 מטר. בהתאם לכך, קוטר הסיבוב שלו ה-CT-2 עומד על 8.2 מטר במצב הצר ו-8.5 מטר במצבו הרחב. סידור הישיבה בתוכו הוא 1+1 (ישיבה בטור, אחד אחרי השני) ויש לו חלונות גדולים עבור שני הנוסעים (כולל שני גגות פנורמיים). בעת קיפול המושב האחורי, נפח תא המטען גדל ל-450 ליטר – או אף 500 ליטר בעת הסרת המושב האחורי, מה שיכול לשמש לביצוע משלוחים עירוניים קטנים.
נתונים טכניים של סיטי טרנספורמר CT-2
לסיטי טרנספורמר יש סוללה בגודל 15 קוט"ש, לה קצב טעינה מירבי של 3.3 קילוואט. טעינה מלאה של הרכב בעמדה ביתית צפויה לארוך כ-4.5 שעות – שזה כבר שיפור לעומת גרסת האב-טיפוס (שטעינתה לקחה כ-6 שעות). תוכלו לנסוע ברכב כ-120 עד 180 ק"מ בין טעינות, שזה די והותר לרכב עירוני.
לצד הסוללה, לרכב יש צמד מנועים חשמליים שממוקמים מאחור, ומאפשרים לו הספק שנע בין 20-30 כ"ס. מהירותו המירבית היא עד 40 קמ"ש במצב "גוף צר" עירוני, ועד 90 קמ"ש במצב "גוף רחב" (עם הגלגלים פתוחים) מחוץ לעיר. רוחבו נע בין מטר אחד בלבד ובין 1.3 מטר במצב הפתוח.
להרחבה בנושא מושגים טכניים, מומלץ לעיין במילון המושגים החשמלי

איבזור CT-2
בגזרת האבזור, הרכב כולל מערכת שמע איכותית מבית MOREL עם קישוריות לטלפון הנייד, בקרת שיוט, מחשב דרך, בלם יד חשמלי, מערכת למניעת נעילת גלגלים בעת בלימה (ABS), כרית אוויר, בקרת יציבות אלקטרונית (ESP), מערכת התרעה על רכב ב"שטח המת" במראות, התרעת התנגשות מלפנים ומיזוג אוויר.
הקפנו את ישראל ברכב חשמלי עם גג סולארי – צפו במסע המלא!

מחיר סיטי טרנספורמר CT-2
מחירו הצפוי והלא סופי של הדגם הראשון שישווק באירופה, CT-2, הוא 16 אלף יורו לפני מיסים. בארץ טרם ידוע המחיר גם כן, אך ככל הנראה הוא ינוע בין 90-100 אלף ש"ח, אלא אם הקטגוריה תזכה להקלת מס. בהמשך נדע מי תהיה החברה שתספק את שירותי הטיפולים ל-CT2.

הישארו מעודכנים בכל החדשות של עולם הרכב החשמלי
אנו מאחלים לכולם ימים שקטים בתקופה קשה זאת, ושהחדשות היחידות שנקבל יהיו לגבי דגמי רכבים חשמליים חדשים.
רוצים להישאר מעודכנים לגבי כל הדגמים החשמליים בישראל? לאחרונה פתחנו קבוצת וואטסאפ, בנוסף לקבוצת הטלגרם שלנו, ואתם מוזמנים להצטרף גם אליה!
רוצים לדבר על רכבים חשמליים עירוניים? בואו לקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי