סיטרואן C4 חשמלית מושקת בישראל

סיטרואן C4 חשמלית מושקת רשמית בישראל - 350 ק"מ טווח, החל מ-164,990 ש"ח

דוד לובינסקי, יבואנית סיטרואן לישראל, החלה לשווק בארץ את ה-C4 החדשה על שלל גרסאותיה, בינהן גם גרסה חשמלית חדשה ומסקרנת של הדגם. ה-C4 של סיטרואן הוא דגם שעבר גילגולים רבים לאורך השנים, ותפקד בעבר גם כמכונית האצ'בק משפחתית קטנה וגם כמעין קרוסאובר קטן מימדים (C4 קקטוס, שהיה פופולרי בארץ בגרסאתו הראשונה). כעת, היצרנית הופכת את ה-C4 לחוד החנית שלה בקטגוריית הג'יפונים, ומציעה לראשונה תחרות למותגים מבית – ה-MG ZS EV הזול יותר (שעתיד להתחלף בקרוב ב- MG מארבל המסקרן), והפיג'ו 2008 החשמלית, שניהם על פלטפורמת הינע זהה.

סיטרואן C4 חשמלית
צבע כחול מחשמל – סיטרואן C4 חשמלית (מקור: EV Database)

הסיטרואן C4 החשמלית מגיעה עם הספק של כ-136 כוחות סוס, וסוללת 50 קוט"ש. לדברי היצרנית, הטווח של הרכב עומד על כ-350 ק"מ לפי תקן ה-WTLP, ולרכב יכולת טעינה בקצב של 11 קילו-וואט ממטען ביתי / ציבורי, או יכולת טעינה מהירה בקצב של עד 100 קילו וואט משימוש בעמדת טעינה ציבורית מהירה. לפי היצרנית, טעינה בעמדה מהירה מ-20% ל-80% אורכת כ-20 דקות בלבד, או לחלופין – אפשרות ל-100 ק"מ נסיעה בטעינה של 5 דקות בעמדה מהירה ציבורית. טעינה מלאה של הרכב בעמדה ציבורית סטנדרטית או בעמדה ביתית, שמספקת 11 קילו וואט, תארוך כ-5 שעות.

כבכול דגמי סיטרואן, גם כאן – היבואנית נותנת אחריות של כ-5 שנים /או 120,000 ק"מ. נוסף על כך, האחריות על המערכת החשמלית תהיה 8 שנים או 160,000 ק"מ. מחירה של הסיטרואן C4 החשמלית עומד על כ-164,990 ש"ח, כאשר צבע מטאלי (כמו הכחול המהמם בתמונה) ידרושם מכם תוספת של 1900 ש"ח, וסאן-רוף יעלה עוד כ-4000 ש"ח. במסגרת השקת הדגם, לובינסקי מציעה גם התקנת עמדת טעינה ביתית שכלולה במחיר הרכב בהתקנה סטנדרטית.

סיטרואן C4 חשמלית
גם בכתום, ועם אפשרות לסאן רוף. סיטרואן C4 חשמלית (מקור: International fleet world)

דוד לובינסקי מנוסה כבר שנים לא מעטות בתחום הרכב החשמלי, כאשר החברה החלה למכור בארץ לפני מספר שנים את ה-MG ZS EV החשמלי, ועד להגעת טסלה לישראל – הג'יפון הפופולרי מבית קונצרן פיג'ו-סיטרואן היה הרכב החשמלי הנמכר בישראל. בשנת 2020, היבואנית עיבתה משמעותית את היקף דגמי ההנעה האלטרנטיבית שלה – כאשר בפרק זמן קצר יחסית הושקו בישראל הפיג'ו 208 החשמלית, אופל קורסה חשמלית, פיג'ו 2008 חשמלית, יחד עם ה-3008 פלאג אין והאופל גרנדלנד פלאג אין, כולם מוצעים במספר רמות גימור.גם גרסאת הפלאג אין של הסיטרואן C5 אירקרוס הפופולרי צפויה להתחיל להמכר בישראל בקרוב.

רוצים לדעת מה הטווח הריאלי של הסיטרואן C4 החשמלית, איך מרגיש לחיות עם הרכב ואיזה אלטרנטיבות קיימות? מוזמנים להכנס לקבוצת הפייסבוק הרשמית של מגזין פלאג מג – עוברים לרכב חשמלי

שוקלים לעבור לרכב חשמלי אבל לא בטוחים? במדריך רכב חשמלי של פלאג מג תמצאו את כל התשובות!