מה שהתחיל את חייו בתערוכת מינכן 2021 כרכב קונספט תחת השם מרצדס מייבאך EQS-SUV קונספט קרם הבוקר עור וגידים והוצג באופן רשמי כרכב החשמלי הגדול, המפנק והמתקדם ביותר שיש למרצדס בהיצע משפחת ה-EQ החשמלית שלה – תגידו שלום למרצדס EQS SUV החשמלי החדש, שתופס את מקומה של המרצדס EQS החשמלית כדגם הבכיר ביותר בליין משפחת ה-EQ. השקה זו מגיעה מספר ימים אחרי הניסוי המוצלח של דגם הקונספט מרצדס Vision EQXX, בגמיעת מעל ל-1000 ק"מ על טעינה בודדת.

אז הבסיס הטכני כאן דומה למה שאנחנו מכירים מה-EQS ומהמרצדס EQV שנבחן אצלנו לאחרונה, אך לא זהה: הסוללה של המרצדס EQS SUV היא סוללת ענק בגודל 107.8 קוט"ש, גדולה במקצת מהצמד לעיל, והוא יוצא ב-3 גרסאות הינע חשמלי בהתאם לבחירת הרוכש – אחת עם הנעה אחורית, ושנתיים נוספות עם הנעה כפולה בעלת הספק שונה בכל אחת מהאפשרויות.
להרחבה בנושא גודל סוללה, קצב טעינה וכו' – מומלץ לעיין במילון המושגים החשמלי

גרסאת ההינע הראשונה היא ה-EQS450+, לה הנעה אחורית והספק של 356 כ"ס. גרסאת ה-450+ תאפשר טווח מוצהר של עד 660 ק"מ והיא תהיה רמת הכניסה של הדגם. אחריה, מתמקמת גרסאת ה-EQS 450 4Matic – לה הספק זהה של 356 כ"ס, אך זה מגיע מזוג מנועים חשמליים שיניעו את כל ארבעת הגלגלים במקום מנוע חשמלי בודד שמניע רק את האחוריים. בגרסה זו, הטווח יעמוד על 613 ק"מ.

הבכירה ביותר בהיצע זה היא ה-EQS580 4Matic, שתגיע גם היא עם הנעה כפולה כפי שמשתמע מהשם – אך ההספק של זוג המנועים החשמליים בגרסה זו יעמוד על 536 כוחות סוס עצבניים. הטווח המוצהר כאן – גם כן עד 613 ק"מ, וגרסאת הינע זו תהיה גם הבסיס לגרסאות AMG עתידיות של הדגם, שכידוע – מרצדס לא מתכננת להחריג את החשמליות שלה מידיהם של מהנדסי החטיבה הספורטיבית.

יכולות הטעינה כאן כסטנדרט הן 11 קילו וואט לטעינה ביתית, ועד 200 קילו וואט לטעינה בעמדה מהירה – מפתיע קצת בהתחשב בעובדה שמדובר בדגם הקצה היוקרתי ביותר בהיצע החשמלי של מרצדס, אך מנגד – מרצדס כן מציעה ב-EQS SUV אפשרות של הזמנת הרכב עם יכולת טעינה מעמדה ביתית או ציבורית בקצב של 22 קילו וואט. זמני הטעינה ל-11 קילו וואט יעמדו על כ-10 שעות, בעוד בקצב של 22 קילו וואט הם יתקצרו בחצי. עמדה מהירה תאפשר טעינה של הסוללה בטווח המוכר של עד 80% בתוך כ-31 דקות.

מה עוד בתפריט? כפי שאתם בוודאי יכולים לנחש, שיא היוקרה: ממשק MBUX המוכר של החברה עם מסכי ענק שמפוזרים ברכבי תא הנוסעים, כיוונונים אין סופיים למושבי הנהג, הנוסע והנוסעים מאחור, בולמים אדפטיביים, מערכת טיהור אוויר ובישום פנימית, בקרת אקלים מפוצלת, יכולות נהיגה אוטונומית מתקדמות, מערכת שמע מתקדמת שתומכת בפורמט דולבי-אטמוס ועוד רשימה ארוכה ואין סופית של תוספות ואבזורים למינהם.

המרצדס EQS SUV, בדומה לדגמי ה-EQ הנוספים של החברה, דוגמאת המרצדס EQE (שאמורה לנחות בארץ בעוד כחודש וחצי), ה-EQB בעלת שבעת המקומות (שאמורה לעלות אלינו בחודשים הקרובים) וה-EQE SUV (לזו אין עדיין מועד השקה צפוי בארץ) – צפויה להגיע ארצה עד סוף השנה, כאשר מחירים, אפשרויות הינע ורמות גימור ימסרו במועד ההשקה שלה בישראל.
בקבוצת הטלגרם של מגזין פלאג מג תקבלו את כל העדכונים הכי חמים הרבה לפני כולם!
מתלבטים לגבי מעבר לרכב חשמלי? המדריך לרכב חשמלי יעשה לכם סדר!
